Rodin szoborEgy alkalommal legfeljebb harminc vándort tudunk átkísérni előadásainkon. Vendégeinket ötpercenként indítjuk e belső zarándokútra, amely műveink hosszától függően negyed- vagy fél óráig tart. Mindenkivel személyesen foglalkozunk, ezért látogatóinkat előzetes időpont-egyeztetéssel fogadjuk. Egy-egy vándornak így mindent összevetve kb. másfél óráig tart maga a színházi élmény. Ennek a részei:

Ráhangolódás

Miután a néző megérkezik a helyszínre, egy arra alkalmas teremben néhány perces csendes várakozással hangolódik az előadásra. Ennek a szakasznak az a célja, hogy átvezesse a vándort a megérkezéstől a konkrét bevezetésig.

Bevezetés

Ezután a színház előszobájában bekötjük a néző szemét és elkezdődik a vándorút. Mindenkire nagyon vigyázunk, és külön felhívjuk a figyelmet arra, hogy ha kellemetlen érzései vannak, bármikor szólhat, jelezhet, és mi azonnal kivezetjük, szeméről a kendőt leoldjuk.

Stációk

A történet dramatizálásának helyszínei a stációk, amelyeken a révészek segítik, mozgatják a vándort, vagy beszélnek hozzá a darab mondanivalója szerint. Az állomások az előadás jelenetei.

Kivezetés

A darab ezzel ér véget, az előadás íve bizonyos értelemben itt nyugvópontra jut, a kendő lekerül a vándor szeméről.

Lecsengés

A kivezetés után a Csendteremben biztosítunk lehetőséget a meghitt hangulat lecsengésére, további megélésére. A Jelenlét-szobában az élmények személyes megosztására is van mód, ahol egyik révészünk segíti ezt. Mivel nagyon fontos számunkra vendégeink visszajelzése, ez írásban, a Vándornaplóban is megtehető. Természetesen ezek csupán lehetőségek és tetszés szerint vehetők igénybe.